Direct naar artikelinhoud

‘New Kids Turbo’ veroveren Duitsland

De in eigen land bijzonder succesrijke Nederlandse speelfilm New Kids Turbo, gebaseerd op de komische tv-reeks over hangjongeren in het Brabantse dorpje Maaskantje, wil na Vlaanderen nu ook Duitsland veroveren. De film werd daar in maar liefst 186 Duitse bioscopen in roulatie gebracht. Volgens producent Eyeworks is dat een recordaantal voor een Nederlandse speelfilm.

Opmerkelijk is dat de Duitse versie door de Nederlandse cast zelf nagesynchroniseerd werd. Regisseurs Steffen Haars & Flip van der Kuil zijn erg tevreden over het resultaat: “Wij vinden de Duitse versie nog grappiger”, zegt het duo.

Naar aanleiding van deze release werd met de Duitse danceformatie Scooter ook nog een speciale remix gemaakt van hun succesnummer ‘Friends’ uit 1995. Dat heet nu ‘Friends Turbo’.

In Nederland heeft New Kids Turbo 1,1 miljoen bezoekers getrokken. In Vlaanderen werden zo’n 115.000 bioscooptickets verkocht, wat hier voor een Nederlandse film uitzonderlijk is. Dat succes heeft de makers alvast tot een vervolg geïnspireerd die in december in de zalen te zien zal zijn: New Kids Nitro.