Direct naar artikelinhoud

U gaat niet betogen? Vermijd Brussel

Voor de vierde nationale betoging in twee jaar tijd zakken tienduizenden demonstranten af naar de hoofdstad. 'Vermijd Brussel', roepen politie en vervoersmaatschappijen op.

De betogers vertrekken vanaf 11 uur aan het Noordstation en de Kruidtuinlaan richting Zuidstation. Het volledige parcours wordt verkeersvrij gemaakt. De lokale politie Brussel Hoofdstad verwacht daardoor zware verkeershinder.

Van 9 tot 14 uur zullen de uitritten van de Leopold II-tunnel ter hoogte van het Saincteletteplein en de Antwerpsepoort afgesloten worden voor het verkeer in de richting van de kleine ring. Ook de uitrit Rogier in de Kruidtuintunnel zal richting Rogierplein gesloten zijn.

Of de bus beterschap brengt? De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB belooft "alles in het werk te stellen om de bediening van de belangrijkste lijnen te verzekeren", maar verwacht toch hinder op het hoofdstedelijk net. Eenzelfde geluid klinkt bij De Lijn.

NMBS biedt ook ditmaal speciale tickets aan voor betogers die met de trein naar Brussel afreizen. Er werden er al meer dan 19.000 verkocht. Er zullen vandaag ook acht extra treinen naar de hoofdstad rijden. Zolang de betogers van de sporen blijven, wordt geen impact verwacht op het treinverkeer. "De treinen rijden zoals gepland."