Direct naar artikelinhoud

WAAR?

Op maandagavond 14 maart doet deze Gentse professor tijdens TedxBrussels onder meer de geheimen van bioproductie uit de doeken.

EET

Asian Spice Market

Een vriend raadde me dit prachtig restaurant in het Meatpacking district van New York aan. Voor een relatief lage prijs kun je geweldige gerechten uit heel Azië vinden. Het interieur doet wat denken aan een Thaise tempel. En als je daar dan toch bent, bezoek dan zeker eens de kelder en de toiletten!

403W 13th Street, New York

De Vitrine

De Vitrine ligt grappig genoeg langs het 'glazen straatje' in Gent. Aan de toog drink je een aperitief en daarna geniet je van de verfijnde gerechten. Het menu verandert voortdurend, en is dus altijd verrassend. Het personeel weet echt alles over de ingrediënten en verstaat de kunst die kennis met veel enthousiasme over te brengen.

Brabantdam 134, Gent

Het Pand

Weinig mensen weten dat het restaurant van UGent, Het Pand, voor iedereen toegankelijk is. Het is gevestigd in het congrescentrum van de universiteit, en dateert uit de 13de eeuw. Het Pand legt gemakkelijk veel bekende restaurants in Gent het vuur aan de schenen. Probeer zeker de interessante wijnen en unieke gin.

Onderbergen 1, Gent

DRINKT

Het Galgenhuis

Ik las ergens dat het Galgenhuis al ononderbroken open is sinds de 18de eeuw. Mijn lievelingstafel staat op de eerste verdieping van dit cafeetje. Die verdieping is eigenlijk zo klein dat er ook maar één tafel staat. Een café moet van mij geen honderd gasten kunnen bedienen, om goed te zijn.

Groentenmarkt 5, Gent

Opera Bar

In Syndney ga ik graag in de late namiddag naar de Opera Bar, onder het plateau waarop het Opera House staat. Het uitzicht is goud waard. Wat een privilege om daar te kunnen zitten! Mijn aanrader: een gin-tonic met Bombay Sapphire en een lime wedge.

Macquarie Street, Sydney

Het Waterhuis aan de Bierkant

Een klassieker in Gent. Je ziet er veel Belgen tegen hun internationale gasten stoefen met onze ruime keuze aan goede bieren. Ik ga zelf meestal voor de ongewone bieren van het vat.

Groetenmarkt 9, Gent

SHOPT

CellAR

Jef Pinxteren runt bij hem thuis deze wijnhandel. Hij biedt altijd een andere, intrigerende wijn aan. Wijnen uit de VS zijn een van zijn specialiteiten. Bovendien is hij een hele goede verteller. Er is maar één nadeel aan deze zaak. Ik kom te laat thuis, met te veel flessen.

Groenevelddreef 5, Bachte-Maria-Leerne

Suan Thai Supermarkt

Ons gezin is helemaal verzot op de Aziatische keuken. Dat komt door onze jaren in Australië. Indisch, Thais en Maleisisch zijn daar zeer populair. Bij onze kinderen staat rijst op nummer één. Ik vind het geweldig om een zak van 10 kilo goede, aromatische rijst te kopen, in plaats van voorverpakte builtjes uit de supermarkt. Bij Suan Thai shop ik verder gember, chinese kool en inktvisjes.

Holstraat 72, Gent