Direct naar artikelinhoud

Delhaize surft op investeringsgolf

De warenhuisketen Delhaize zal haar distributiecentrum in Zellik met bijna 12.000 vierkante meter uitbreiden, goed voor een investering van ongeveer 50 miljoen euro. Dat kondigde Michel Eeckhout, topman van Delhaize België, aan op een persconferentie in Zellik.

Delhaize zal de komende jaren ook zijn Vlaamse winkels opfrissen, goed voor nog eens 140 miljoen euro.

De bouw van de nieuwe gekoelde opslagruimte voor verse producten neemt eind dit jaar een aanvang, de operationele opstart van de logistieke activiteiten is gepland voor eind 2013, begin 2014. Exact twee jaar geleden opende Delhaize in Zellik zijn opslagplaats DC Fresh 2. Het nieuwe gebouw zal DC Fresh 3 heten.

Vernieuwing

Er zullen een honderdtal medewerkers aan de slag gaan in de nieuwe stapelplaats, zegt Roel Dekelver, communicatiemanager van Delhaize. Dat zullen niet allemaal nieuwe aanwervingen zijn, want er zullen ook verschuivingen gebeuren. Hoeveel mensen er extra bij komen, is afhankelijk van de toekomstige volumegroei. Nu werken zowat duizend mensen in het distributiecentrum in Zellik, dat momenteel nog 113.000 vierkante meter groot is.

Delhaize heeft ook de ambitie om over een periode van vijf jaar 140 miljoen euro te investeren in zijn winkels in Vlaanderen. Met dat plan wil de warenhuisketen de winkels moderniseren en vernieuwen volgens de nieuwe standaarden, met als resultaat een aangenamere winkelervaring voor de klant. Delhaize kondigde eerder al aan 80 miljoen euro te investeren in een opfrisbeurt van enkele tientallen geïntegreerde supermarkten in Wallonië.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) feliciteerde de topman van Delhaize met de investering van samengeteld 190 miljoen euro en was lovend over "de pioniersrol" die het bedrijf in het verleden al speelde. Het getuigt van een strategische visie en doorzicht om op dit moment te investeren, vindt de minister-president. Hij gaf ook aan dat de Vlaamse regering blijft investeren in infrastructuur.