Direct naar artikelinhoud

Playboy Mansion is te koop

Zoekt u een optrekje met geschiedenis? Grijp uw kans, de beroemde Playboy Mansion staat te koop. Voor goed 184 miljoen euro is hij van u. Al is de villa wel niet in al te beste staat, 'een beetje zoals Playboy zelf'.

De wereldberoemde villa waarin Hugh Hefner jarenlang met zijn Playboy bunnies vertoefde en vele spraakmakende feesten gaf, komt op de immobiliënmarkt. Voor zowat 200 miljoen dollar (184 miljoen euro) wordt het landgoed in de aanbieding gedaan.

Naast die fameuze prijs is er nog een voorwaarde voor de koper van de Playboy Mansion. De nieuwe eigenaar moet toestaan dat Hugh Hefner, de legendarische baas van Playboy, gewoon in de villa mag blijven wonen. Bovendien is de slaapkamer van Hefner verboden terrein, en al helemaal tijdens de bezichtigingen voor geïnteresseerde kopers. Geen pottenkijkers, moet Hefner gedacht hebben.

De villa kreeg naam en faam in de jaren 70 toen Hugh Hefner er zijn intrek nam en er wilde feesten organiseerde met de zogeheten Playboy bunnies: halfnaakte meisjes die voor het nodige vertier moesten zorgen voor de vele gasten. Het kolossale pand telt 22 kamers en heeft onder andere een wijnkelder, een zwembad met waterval en grot, een bioscoopkamer, een speelkamer, een tennisbaan en zelfs een kerkhof. Het huis dateert van 1927 en bevindt zich in niet al te beste staat. Een beetje zoals het Playboy-imperium zelf, zeggen waarnemers spottend.

Minder spottend was de slechte reputatie die op de Playboy Mansion-feestjes kwamen te liggen. Althans volgens de getuigenis van ex-Playmate Holly Madison. Die schetste in haar biografie Down the Rabbit Hole een ontluisterend beeld van een luxueuze gevangenis met avondklok en elkaar pestende meisjes.