© JEFFREY GAENS

Leko hoopt op fitte Peeters tegen Eupen

Stef Peeters ontbrak ook gisteren nog op de groepstraining in Sint-Truiden. De middenvelder blijft hinder ondervinden aan zijn gekneusde enkel. “Natuurlijk hoop ik dat Stef vrijdag (vandaag, nvdr) nog kan aansluiten”, aldus trainer Ivan Leko, die zijn ploeg voorbereidt op de belangrijke wedstrijd aan de Kehrweg in Eupen. “Peeters is iemand die dit seizoen knappe cijfers kan voorleggen en een hoog rendement haalt. Mocht hij niet fit raken, moeten we een ander plan verzinnen, we hebben geen keuze.”

gus

STVV moet tegen rechtstreekse concurrent Eupen punten pakken, want rode lantaarn Westerlo ligt op de loer. “Of ik vrees voor mijn job bij verlies? Neen”, aldus Leko resoluut. “Ik geloof nooit dat een nieuwe tegenvaller fataal wordt voor mijn positie. Wat kan ik nog meer doen? We spelen gedisciplineerd. Fysiek, mentaal en tactisch haal ik het maximale uit mijn groep. Alleen missen we soms wat geluk en individuele kwaliteit.”

Dopingcontrole

De ochtendtraining werd overigens verstoord door een dopingcontrole. Pulido, Sylla, De Petter, Djene, Fernandes en Swers moesten een plasje doen en ondergingen een bloedtest. Ivan Leko was not amused, want onder andere Pulido en Sylla verschenen daardoor veel later op het veld, terwijl de Kroaat nodig was bij het inoefenen van stilstaande fases.

Aangeboden door onze partners