Direct naar artikelinhoud

Crisis loert om de hoek bij Essevee

Francky Dury mag de borst natmaken de komende dagen. Vrijdag wacht immers al de wedstrijd op Charleroi zodat het kort dag is voor de Waregemse trainer om zijn team weer op de rails te krijgen.

De vicekampioen van twee jaar geleden en de vierde van het jongste seizoen is een zwalpend schip geworden. "Een dergelijke dreun berokkent ons veel pijn", zei een bleke Dury. "Het is heel lang geleden dat wij in een dergelijke situatie verzeild geraakt zijn, maar we mogen daar niet bij stilstaan. We moeten onmiddellijk de steven wenden want veel tijd om bij te sturen rest ons niet."

"Ik vond ons nochtans niet slecht aan de wedstrijd begonnen", analyseerde Dury. "We dwongen onmiddellijk twee kansen af, maar we moesten te lang wachten op de openingstreffer. Ons doelpunt was wel van een heel hoge kwaliteit. We wisten wel dat Beveren over een sterke luchtmacht beschikt, maar na die gelijkmaker op een kopbal kort voor de pauze vond ik toch weinig ongerustheid in de kleedkamer. Na de weergaloze goal van Baldé begon het grondig fout te lopen en we namen steeds meer defensieve risico's."

"Ik heb een groep met een goede mentaliteit en je ziet op het oefenveld dat die jongens houden van voetbal", aldus Dury nog. "We kijken nu beteuterd naar die 6 op 21 maar we moeten vooruitblikken. We mogen ons zeker niet verschuilen achter het feit dat we 16 nieuwe spelers haalden."