Direct naar artikelinhoud

Georges Leekens laat Daknam herademen

Georges Leekens blijft voorzichtig na de efficiënt verworven zege op Charleroi. 'Zondag thuis Kortrijk kloppen om de wederopstanding in te luiden', is zijn credo.

Lokeren haalde 7 op 12 sinds Leekens van Bob Peeters overnam. Tegen landskampioen Gent werd nog verloren, maar daarna volgden een gelijkspel en twee overwinningen. Lokeren spettert nog niet, maar herleeft toch.

"Peter Maes na vijf jaar opvolgen is geen sinecure", zegt Leekens. "Bob heeft dat ondervonden en dat is ook een probleem voor mij, en voor de spelers. Iedereen moet zich aanpassen. Gelukkig werkt de groep hard, dat vergemakkelijkt mijn taak. Helemaal verdwenen zijn de twijfels niet. De manier waarop we in het slot van deze match in de verdrukking geraakten, is daar het beste bewijs van. Maar we maken vorderingen."

Behalve tijdens de slotfase bleef de organisatie van Lokeren overeind. Charleroi vond geen oplossing om de actieradius van Coelho te beperken. "Coelho speelde inderdaad verdienstelijk", zei Leekens. "Toch is hij niet 100 procent. Hij sukkelt met een dijletsel, waardoor hij nauwelijks kan trainen."

Lokeren heeft er drie punten bij, maar dat is onvoldoende om te herademen. "Daarvoor hebben we twee opeenvolgende overwinningen nodig. De thuismatch tegen Kortrijk is dus uiterst belangrijk."