Direct naar artikelinhoud

Rome leent tegen laagste rente in twee jaar

Italië profiteert van de oplevende markt voor Zuid-Europees staatspapier. Het land kon een 3-jarige staatslening plaatsen tegen een rente van 2,75 procent, het laagste niveau sinds oktober 2010. Medio juli moest op eenzelfde lening nog 4,65 procent rente worden geboden. De opbrengst van de lening was 4 miljard euro. Italië haalde nog eens 2,5 miljard euro op met leningen die lopen tot augustus 2017 en maart 2026. De totale opbrengst van 6,5 miljard euro komt overeen met het bedrag dat Italië maximaal wilde ophalen.

'Kaap van 1 miljard toeristen wordt gerond'

Dit jaar zal de kaap van 1 miljard toeristen worden gerond die naar het buitenland reizen, maakt de Wereldtoerisme-organisatie zich sterk. In de eerste helft van het jaar stond de teller immers al op 467 miljoen. Het toerisme toont zich daarmee relatief crisisbestendig. De aantallen toeristen namen wereldwijd toe, van Azië (+8%) over Noord-Amerika (+4%) en Centraal- (+7%) en Zuid-Amerika (+6%), tot Afrika (+7%), met uitschieter Noord-Afrika (+11%). Ook in Europa (+4%) bleef het toerisme overeind.

Hewlett-Packard schrapt 450 jobs in Duitsland

De Amerikaanse technologiereus Hewlett-Packard (HP) gaat in Duitsland minstens 450 banen schrappen. Het is de eerste van twee mogelijke rondes in het kader van wereldwijde maatregelen, zo heeft de bedrijfsleider van HP in Duitsland, Volker Smid, meegedeeld. HP kondigde in mei aan dat het wereldwijd 27.000 banen zou schrappen tegen 2014. Dat werd onlangs verhoogd tot 29.000. Het bedrijf heeft te lijden onder de moeilijke omstandigheden in de pc-markt, door het toenemende succes van tabletcomputers en smartphones.