Man overvalt krantenwinkel voor hij aan gevangenisstraf begint

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 49-jarige Genkenaar, die vorig jaar een krantenwinkel in Meeuwen-Gruitrode probeerde te overvallen, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. Opmerkelijk is dat de man zich de dag van de overval gewoon ging aanmelden in de gevangenis van Hasselt omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten na een eerdere veroordeling.

Op 7 oktober 2015 werd de Genkenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. Op 30 november moest hij zich hiervoor melden in de gevangenis van Hasselt. Om zijn laatste dag vrijheid te vieren, ging hij de avond ervoor uit in Hasselt. Daar ontmoette hij twee Nederlanders en samen vlogen ze in de drank en gebruikten ze drugs.

Tijdens de behandeling van de rechtszaak vertelde de beklaagde dat hij door de Nederlanders naar Meeuwen-Gruitrode werd meegenomen en dat ze hem vroegen om sigaretten en geld te gaan halen in een krantenwinkel. De man stapte de zaak binnen en vroeg eerst een biertje. Toen de vrouw dat achteraan ging halen, verliet hij de winkel om enkele minuten later terug te komen met een namaak pistool dat hij gevonden had in de auto van de Nederlanders. Hij bedreigde de vrouw, maar in plaats van geld kreeg de man heel wat verwijten naar zijn hoofd geslingerd en moest hij de winkel zonder buit verlaten. Na de middag bood de man zich gewoon aan in de Hasseltse gevangenis om zijn straf te gaan uitzitten. Een wijkagent herkende de dader op de camerabeelden.

Zijn advocaat vroeg een werkstraf voor de mislukte overval. Omdat de beklaagde nog tot 2020 in de gevangenis zit, kan hij die niet uitvoeren en legde de rechtbank twaalf maanden extra celstraf op.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen