© BERT DE DEKEN

Aanhouding dader van fatale steekpartij in Mol bevestigd

De aanhouding van Ekrem S. (28) uit Mol is vrijdag door de raadkamer in Turnhout met een maand verlengd. Hij stak zaterdagnacht in een café in de Corbiestraat in Mol Johnny Hensen (28) uit Neerpelt dood.

Ivo Meulemans

Tijdens een Halloweenfeestje in café L’Estrade in Mol had hij zondagochtend Johnny Hensen, een jonge vader van twee kinderen, doodgestoken met een vleesmes. Volgens de politie was de man het slachtoffer van zinloos geweld. Hij hielp het personeel mee de dolgedraaide Ekrem S. uit de zaak te verwijderen.

Bij de man waren de stoppen doorgeslagen nadat een vrouw hem had afgewezen. Toen het personeel hem probeerde buiten te werken, raakte de 16-jarige dochter van de uitbater gewond aan de arm. Vervolgens kreeg het slachtoffer uit Neerpelt twee messteken toegediend.

Ekrem S. wordt verdacht van doodslag en slagen en verwondingen aan de minderjarige. Zijn aanhouding is met een maand verlengd. Zijn advocaat beweert dat de versie die in de pers is verschenen ongenuanceerd is. “Er moeten nog vele onderzoeksdaden gebeuren”, zegt de raadsman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER