Direct naar artikelinhoud

Ex-beloftentrainer klaagt Club Brugge aan voor pesterijen

De herstructurering van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert in Brugge verloopt niet helemaal vlekkeloos. Nicky Keirsmaekers (33), tot voor kort beloftentrainer bij blauw-zwart, pikt het niet dat hij ontslagen wordt en sleept Club voor de rechtbank wegens pesterijen. Brugge dient op zijn beurt een klacht in tegen Keirsmaekers wegens smaad.

De algemene reorganisatie binnen Club Brugge maakt dat de voorbije zes maanden tot de woeligste in de clubgeschiedenis behoren. En de rust zal voorlopig niet terugkeren. Club moet zich volgende week voor de rechtbank verdedigen tegen een klacht van ex-beloftencoach Nicky Keirsmaekers. Die kreeg in maart te horen dat hij deze zomer wordt opgevolgd door Philippe Clement en dat er voor hem een nieuwe functie wordt gezocht. Een harde klap voor de Oost-Vlaming, maar daar bleef het niet bij. Vorige maand werd Keirsmaekers plots "om dringende reden" ontslagen. De beloftentrainer vecht dat ontslag nu aan: hij beweert dat hij slachtoffer is van pesterijen.

Advocaat Marc Verdoodt wijst met een beschuldigende vinger naar sportief manager Henk Mariman. "Het heeft nooit echt geboterd tussen mijn cliënt en Henk Mariman", zegt Verdoodt. "De wrijvingen zijn op de duur echte pesterijen geworden. Uiteindelijk is dit uitgemond in het ontslag van Nicky. Ook andere jeugdtrainers hebben problemen gehad met Mariman."

Intimiderende sms

De pesterijen waarvan sprake zouden onder meer inhouden dat Keirsmaekers geen ballen of shirts ter beschikking kreeg tijdens zijn trainingen, of dat het uur en de locatie van zijn trainingen zonder zijn medeweten gewijzigd werd. Mariman zou, opnieuw volgens het kamp-Keirsmaekers, ook een intimiderende sms hebben gestuurd naar een andere jeugdcoach (niet naar Keirsmaekers zelf), maar die jeugdcoach zou, althans volgens Club, de inhoud van die sms tegenover het Brugse bestuur geminimaliseerd hebben.

Ten slotte zou er, volgens de advocaat van Keirsmaekers, verschillende keren overleg hebben plaats gevonden tussen Keirsmaekers en Club om een oplossing te vinden voor het probleem, maar zonder resultaat. De laatste bijeenkomst zou uitgedraaid zijn op een zware scheldtirade van Brugse kant.

Smaad

Bij Club wuiven bestuur en management de beschuldigingen weg en nemen ze hun sportief manager volop in bescherming. In Brugge zeggen ze dat ze in eerste instantie verrast waren door de klacht van Keirsmaekers en dat "ze betreuren hoe deze zaak gelopen is", maar ondertussen is het tegenoffensief gestart. Club zegt dat het Keirsmaekers ontslagen heeft omdat de vertrouwensband tussen werkgever en werknemer volledig verstoord was en zegt dat zijn ex-beloftentrainer Mariman valselijk beschuldigde. Daarom besliste blauw-zwart om zelf ook een klacht in te dienen tegen Keirsmaekers wegens smaad.