Direct naar artikelinhoud

Kittel snoert Cavendish en Greipel de mond

Marcel Kittel (Argos-Shimano) heeft de tweede etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De 25-jarige Duitser was in een massasprint sneller dan Greipel en Cavendish, en wordt ook de nieuwe leider.

Na 10 kilometer vormde zich een kopgroep met acht renners. Voor Martijn Keizer ging het te traag en hij zette een solo op die 65 kilometer ver zou dragen. Dan werd hij weer ingerekend door zijn vroegere metgezellen. In het peloton werd het tempo fiks opgevoerd, waardoor de voorsprong zienderogen slonk. Lampaert en Hagenaars spartelden nog even tegen, maar op 8 kilometer van de eindmeet vloeide alles samen en kon Kittel naar zijn elfde zege van het seizoen sprinten.

"Ik ben bijzonder trots", zei Kittel. "Ach, laat me maar eerlijk zijn. Op iets meer dan twee weken voor de start van de Ronde van Frankrijk wordt hier keihard getest en geknokt. Mijn concurrenten zullen het niet beamen, maar ik ben overtuigd dat hier 'mindgames' worden gespeeld. Ik weet wel, pas tijdens de Tour doet het er echt toe, maar elke tik die je kan uitdelen is meegenomen. Dit pakken ze me niet meer af."

Vandaag vertoeft de Ster ZLM Toer in België. Tussen Verviers en La Gileppe staan enkele pittige hellingen, zoals Le Rossier en La Redoute, op het menu.