Direct naar artikelinhoud

Bibi

Het begon allemaal in een garage. Als jonge apotheker vulde Marc Coucke daar in 1987 zelf flessen shampoo, waar hij nadien mee leurde. Tegenwoordig is het imperium van Coucke een slorige 2,9 miljard euro waard. Die waarde merk je meteen wanneer je een willekeurige apotheek binnen stapt. Van tutjes over vitaminepillen tot zwangerschapstesten: alles draagt het stempel van het Belgische farmabedrijf. "Omega Pharma grenst aan het onmogelijke: een groot deel van mijn aanbod komt van daar", zegt apotheker Geert Lox, die niet eens alles van Coucke in huis heeft. In zijn apotheek vind je onder andere nieuwe verkoophits als dierenmedicijnen van Paravet of voedingssupplementen van Etixx. Antiwrattenmiddel Wartner en antisnurkpil Silence waren dan weer uitverkocht.

De tutjes en papflessen met opschriften bestaan al meer dan een halve eeuw, maar zijn sinds 2002 eigendom van Omega Pharma.

Lactacyd

De 'wasemulsie' voor de vrouwelijke intieme zone is één van de 54 topmerken van de Britse farmareus GlaxoSmithKline, die Coucke vorig jaar voor 470 miljoen euro overnam.

CB12

Vorig jaar lanceerde Omega Pharma zelf een gamma mondwater tegen slechte adem.

Davitamon

De bekende vitaminepillen waarmee Coucke zijn bedrijf op de kaart zette, als eerste merknaam op de wielertruitjes van ondermeer Tom Boonen.

Dynarax

Een energiebooster, bekend onder blokkende studenten. Omega Pharma produceert het al sinds de jaren negentig.

Paranix

De ontluizingsshampoo is een eigen merk van Omega Pharma.

Ymea

Voedingssupplementen voor vrouwen in de overgang. Gynaecologen betwijfelen of het middel wel werkt.

Predictor

De zwangerschapstest is al jaren een van de blockbusters van Omega Pharma. Enige misser: de zalmroze merkkleur paste niet op wielertruitjes.