Twee vrienden raken verbrand in café en nemen nu die zaak over

© sbr

Een verbrand gezicht, borst en armen. Dat hielden Lorenz Declercq (27) en Kenneth Calu (27) over aan een ongeval drie jaar geleden in café ’t Klokkenhof. Sindsdien zetten ze er geen voet meer binnen. Tot deze zomer. De eerste keer dat ze er opnieuw binnenstapten, was met de sleutel in hun hand. Als nieuwe eigenaars.

Silke Remmery

Enkele seconden brandde het vuur op de lichamen van ober Lorenz Declercq (27) en zijn vriend Kenneth Calu (27). De toenmalige uitbater van café ’t Klokkenhof in Desselgem had geprobeerd een vuurtje op de toog te maken. Tot de fles methanol ontplofte richting de twee mannen. “Precies één grote vuurbal”, zegt Lorenz. Negen cafégangers raakten gewond, hij en Kenneth het zwaarst. “We werden met tweede- en derdegraadsbrandwonden op ons gezicht, armen, borst en rug afgevoerd naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.”

Nooit keerden Lorenz en Kenneth terug naar het café. Tot de zaak deze zomer, drie jaar na het ongeluk, failliet ging. “Kenneth en ik dromen al langer van een eigen zaak”, zegt Lorenz. “Dus besloot we het samen over te nemen.”

Vandaag, zaterdag 5 november, openen ze hun café.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen