Direct naar artikelinhoud

Joni Mitchell op intensieve zorgen

Singer-songwriter Joni Mitchell (71) ligt op intensieve zorgen, nadat ze bewusteloos was aangetroffen in haar huis. Op haar website worden fans verzocht een kaars voor haar aan te steken. Al meldt diezelfde website intussen ook dat Mitchell "wakker en in goede doen" is. De zangeres wordt beschouwd als een van de invloedrijkste Canadese singer-songwriters.

Maandagmiddag kregen de alarmdiensten een telefoontje dat een vrouw bewusteloos zou zijn, al was het toen niet duidelijk wat er precies aan de hand was.

Nieuwe host 'Daily Show' al onder vuur

Nog geen 24 uur nadat was bekendgemaakt dat de Zuid-Afrikaan Trevor Noah de nieuwe presentator van The Daily Show wordt, ligt hij al onder vuur. Fans van de Amerikaanse tv-show doken racistisch getinte en beledigende tweets op, waarin hij de draak steekt met Joden en vrouwen met overgewicht, zo meldt CNN. Comedy Central zegt in een reactie achter de opvolger van Jon Stewart te blijven staan. "Noah zoekt de grenzen op, hij provoceert en spaart niemand, zichzelf evenmin", argumenteert de zender.

Brussel krijgt Star Wars-fanevent

Star Wars Celebration, het fanevent rond de Star Wars-films, krijgt dit jaar wereldwijd gevolg in 23 landen. Op 16 april zullen onder meer Kathleen Kennedy (baas van Lucas-film) en J.J. Abrams (regisseur van de nieuwe film The Force Awakens) de fans toespreken. Hun panelgesprek in Anaheim, Californië, wordt simultaan vertoond in 35 filmzalen over 23 landen. Kinepolis Brussel is daar een van.

De happening wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd in de Verenigde Staten. Om de vertoning in ons land bij te wonen, moeten fans deelnemen aan een wedstrijd op de Facebook-pagina van Star Wars.

Eerste vrouw John Lennon overleden

Cynthia Powell, de eerste vrouw van Beatles-muzikant John Lennon, is gisteren op 75-jarige leeftijd overleden in haar woning op Mallorca. Dat maakte haar zoon Julian, die ze samen met Lennon had, bekend op zijn website. Ze stierf na een "korte maar dappere strijd tegen kanker". Julian Lennon was bij haar tijdens haar laatste uren.
John Lennon verliet de vrouw in 1968 voor Yoko Ono. Cynthia Powell heeft lange tijd de naam van Lennon behouden, en trad nadien nog vier keer in het huwelijk.