Direct naar artikelinhoud

Ook Mika en Blondie op TW Classic

Blondie, Mika en The Scissor Sisters vullen de affiche van TW Classic verder aan. Eerder was al bekend dat het festival zou worden afgesloten door de nog steeds heel erg populaire Black Eyed Peas. Daarmee oogt het aanbod op het podium opvallend jong dit jaar. De Libanees-Britse Mika groeide in enkele jaren uit tot een van de meest succesvolle artiesten van zijn generatie, en speelt net als de Black Eyed Peas eerst nog in het Antwerpse Sportpaleis. The Scissor Sisters - ook al een groep met een hoge feelgoodfactor - ronden momenteel de opnamen van hun derde cd af, waarop wordt samengewerkt met voormalig Madonnaproducer Stuart Price. Op hun website omschrijft het New Yorkse gezelschap de nieuwe nummers als “superseksueel en slordig”.

Met Blondie staat er muziekgeschiedenis op het podium van TW Classic. De legendarische band rond zangeres Deborah Harry brengt in juni Panic Of Girls uit, de eerste cd met nieuw materiaal in zeven jaar tijd. In december vorig jaar gaf de groep al een nummer uit de sessies - ‘We Three Kings’- weg als gratis download.

Kaartjes voor TW Classic kosten in voorverkoop 69 euro, en zijn te bestellen via 0900/260.60 en www.promximusgoformusic.be. Later worden nog meer namen bekendgemaakt. (BS)