Direct naar artikelinhoud

‘Minnares’ Poetin op cover ‘Vogue’

Zelden zal de Russische versie van Vogue zoveel verkocht hebben als het exemplaar dat nu in de winkelrekken in Moskou ligt. Op de voorpagina prijkt Kabayeva, 27 jaar oud, voormalig olympische gymnaste, maar van Sint-Petersburg tot Vladivostok vooral bekend als de minnares van voormalig president en nu eerste minister Vladimir Poetin. Hij ontkent in alle toonaarden dat hij zijn vrouw en kinderen een tijdlang voor Kabayeva zou verlaten hebben. Ze siert de cover van het modeblad in een gouden jurk van Balmain. Kostprijs? Meer dan 24.000 euro.

Spelers KV Mechelen krijgen taalles van Mark Uytterhoeven

De Bosnische voetballer Boris Pandza liet op de website van KV Mechelen optekenen dat hij graag Nederlands zou kunnen spreken. Wel, waarom zou ik hem dat dan niet leren, zo dacht Mark Uytterhoeven, alom bejubeld tv-reporter, maar even bekend als diehard KV Mechelensupporter. Meteen besliste Uytterhoeven om alle spelers van zijn favoriete club lessen Nederlands, Frans of Engels te geven, voor zij die dat willen. Tot groot plezier van trainer Marc Brys. “Het is natuurlijk super dat zo’n crack ons komt helpen”, zegt Brys in Gazet van Antwerpen. “Het wordt een combinatie van mediatraining en taalles, met een competitief karakter.”

Australische veroordeeld voor seks met jongen van veertien

Een 24-jarige Australische vrouw heeft een celstraf van tien maanden gekregen omdat ze twee keer seks had met een jongen van veertien. Ze leerde hem kennen bij de rugbyclub waarvan ze manager is. Ze raakten bevriend toen ze samen een Facebookpagina van de club hebben opgericht. Toen de vrouw uit Melbourne hem zei dat ze hem naar school zou brengen, stopte ze onderweg bij haar thuis en dook met hem de koffer in. Twee keer gebeurde dat. De jongen kreeg telkens een nota in zijn agenda omdat hij te laat op school was aangekomen. Dat wekte argwaan bij de moeder van de jongen. Zij vroeg de manager van de rugbyclub waarom ze telkens te laat op school aankwamen en liet haar ondervragen door de politie, waarna ze bekende.

Singles zijn niet gelukkig

Amper één op vijf Vlaamse vrijgezellen is gelukkig. Drie op vier singles zijn op zoek naar een vaste relatie. Dat blijkt uit een grootschalige enquête in samenwerking met de universiteit van Leuven, die Het Nieuwsblad kon inkijken. Voor de enquête werden 1.044 mensen ondervraagd, van wie de helft vrijgezellen waren. Onder de 35 jaar beweert zelfs maar één op zeven vrijgezellen gelukkig te zijn. Uit het onderzoek blijkt dat 82 procent van de singles regelmatig op date gaat. Vijfmaal meer mannen dan vrouwen zijn uit op een kus, een intiem moment, of een onenightstand. Daten wordt het liefst spontaan gedaan, via vrienden, familie en online.