Direct naar artikelinhoud

Fabien Camus (Genk) maakt kans op WK

VOETBAL - Komen de Rode Duivels straks Fabien Camus tegen in Brazilië? Na vier jaar heeft de 28-jarige middenvelder van Genk opnieuw uitzicht op een plek in de Tunesische nationale ploeg. Die staat sinds kort onder leiding van bondscoach Ruud Krol. Nieuwe bazen, nieuwe wetten en zo zit de Frans-Tunesische voetballer dankzij zijn goeie prestaties bij Genk in de voorselectie voor dé interland van het jaar voor Tunesië. Volgende week zondag probeert het tegen Kameroen kwalificatie af te dwingen voor het WK.

Schwarzer stopt, Ryan (Club) mag hopen

VOETBAL - De Australische doelman Mark Schwarzer (41) stelt zich niet langer beschikbaar voor zijn nationale ploeg. Schwarzer is met 109 caps recordhouder in zijn land. De doublure van Petr Cech bij Chelsea was geselecteerd voor de oefeninterland tegen Costa Rica, maar ziet af van de selectie. Dit forfait opent perspectieven voor Mathew Ryan, de doelman van Club Brugge, die ook aast op de positie tussen de palen bij de Socceroos. Mitch Langerak van Borussia Dortmund lijkt zijn belangrijkste concurrent.

Lotto-Belisol moet wachten op WorldTourlicentie

WIELRENNEN - Negen ploegen zijn nu al zeker van een plaats in de WorldTour 2014, zo maakte de UCI bekend. Omega Pharma-QuickStep, de ploeg van Patrick Lefevere, is een van de gelukkigen. Lotto-Belisol moet nog afwachten. De overige acht teams zijn AG2R La Mondiale, Belkin, BMC, Cannondale, FDJ, Garmin Sharp, Katusha en Saxo Bank. In een kort bericht meldt Lotto-Belisol dat "de UCI ons vraagt om twee administratieve formaliteiten te vervullen teneinde een WorldTour-licentie voor 2014 te verkrijgen."

Maaseik onderuit op bezoek bij Olympiacos

VOLLEYBAL - Maaseik is in zijn derde groepswedstrijd in de Champions League met 3-1 gaan verliezen bij het Griekse Olympiacos Piraeus. Na een spannende partij waren de setstanden 28-26, 25-22, 23-25 en 25-23. Dinsdag al ging Belgorod in dezelfde groep B met 0-3 winnen bij Ostrava, waardoor de Russen leider blijven met het maximum van de punten (9). Dan volgen Olympiacos (6), Maaseik (3) en Ostrava (0). De zeven groepswinnaars en de beste vijf nummers twee plaatsen zich voor de play-offs.