Direct naar artikelinhoud

Trajectcontrole Gentbrugge kan twee jaar na installatie dan toch van start gaan

"Alle tests voor het trajectcontrolesysteem in Gentbrugge zijn afgelopen", meldt Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). Toch is het systeem nog altijd niet van kracht, want nu moet de dienst metrologie van de federale overheidsdienst (FOD) Economie de toestellen eerst nog goedkeuren en homologeren.

"Het dossier is binnen, maar er waren vanuit de administratie een aantal opmerkingen die de private firma moest verduidelijken", zegt Chantal De Pauw van de FOD Economie. "Ondertussen zijn die antwoorden binnen en worden ze geanalyseerd. Ik weet niet of we dit jaar de zaak rond krijgen, maar we proberen het dossier zo snel mogelijk af te ronden."

De apparatuur voor de trajectcontrole is al meer dan twee jaar geïnstalleerd op de E17 in Gentbrugge, maar er werd nog niet één bekeuring uitgeschreven omdat er geen modelgoedkeuring en homologatie is. "De procedure duurde langer dan verwacht, omdat er een maximum aan controles moest worden uitgevoerd om een foutenmarge uit te sluiten", besluit Crevits.