Direct naar artikelinhoud

Leuven investeert zelf in buitenschoolse opvang

Omdat steun van de Vlaamse overheid uitblijft, heeft de stad Leuven beslist voortaan zelf subsidies uit te trekken ter compensatie van de investeringskosten bij nieuwe initiatieven van langdurige buitenschoolse kinderopvang. Vorig jaar werden al enkele initiatieven gesteund. Een permanent reglement werd uitgewerkt, aldus de Leuvense welzijnsschepen Karine Jiroflee (SP.A).

Nieuwe initiatieven of uitbreidingen van bestaande projecten kunnen rekenen op een subsidie van maximum 38.700 euro voor de verbouwing en/of aankoop van gebouwen en een voordelige lening voor de aankoop van gebouwen of nieuwbouw voor maximum 36.630 euro.

Verwijzend naar de sterk stijgende vraag naar langdurige kinderopvang in een huiselijke, niet-schoolse sfeer stelde Jiroflee dat het in feite een taak is van de Vlaamse overheid om naast de bestaande subsidiëring (via Kind & Gezin) van de werkings- en personeelskosten ook tussen te komen in de investeringskosten en betreurde dat ondanks beloften welzijnsminister Vogels daar nog geen werk van gemaakt heeft. (Belga)