Direct naar artikelinhoud

Coucke werkt aan nieuw Omega Pharma

Marc Coucke werkt aan de oprichting van een nieuwe speler in voorschriftvrije geneesmiddelen. De basis van het 'nieuwe Omega Pharma' zijn de bedrijven Pharco Innovations en Etixx Sports.

De plannen zouden nog in een pril stadium zitten, maar de basis is volgens De Tijd wel degelijk gelegd. Het is de bedoeling Pharco Innovations tegen eind dit jaar samen te voegen met het sportdrankenbedrijf Etixx, dat Coucke terugkocht van Omega-overnemer Perrigo. Ook Primerose Pharma, de vennootschap van een ex-topmanager van Omega, zou bij het ontstaan van dit 'mini-Omega Pharma' worden betrokken.

Sinds begin mei mag Coucke mensen wegplukken bij Perrigo, weet De Tijd. Voorlopig is de zakenman enkel actief als investeerder in de branche van voorschriftvrije geneesmiddelen. Zijn niet-concurrentiebeding om als manager actief te zijn, zou nog lopen tot midden volgend jaar.

Coucke kreeg bij de verkoop van Omega Pharma 5,4 miljoen aandelen van het Amerikaanse Perrigo en daarbovenop 600 miljoen euro in cash. De merken van Pharco kocht hij eind 2015, een half jaar na de verkoop van Omega. Etixx volgde eind 2016.

Behalve Etixx Sports en 80 procent van de aandelen van Pharco heeft Coucke nog heel wat meer aandelen in verschillende bedrijven. Zo is er ook zijn project La Petite Merveille, een pretpark in wording in Durbuy, en KV Oostende.