KMI kondigt code geel af: intense onweersbuien verwacht

© BELGA

De laatste dag van de week begint nog met opklaringen, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking toe. Lokaal ontstaan er buien die kunnen uitgroeien tot onweer, vooral in het zuidwestelijke landsgedeelte. Het KMI kondigt zondagnamiddag en -avond “code geel” af voor “onweersbuien die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen”.

evdg

De maxima variëren zondag tussen 13 en 20 graden. Een zwakke tot soms matige wind waait meestal uit het noordoosten tot het oosten, of uit veranderlijke richtingen. Aan zee is de wind matig uit noordelijke richtingen.

In de nacht van zondag op maandag vallen er in meerdere streken buien, plaatselijk met onweer en kans op flink wat neerslag in korte tijd. Nadien wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog kans op enkele buien. Het wordt ook mistig bij minima van 5 tot 9 graden.

Maandag en dinsdag wordt het na het ochtendgrijs telkens wisselend bewolkt met in de loop van de dag lokale regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. Later in de week wordt droger en koeler weer verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen