Direct naar artikelinhoud

Auto D’Ieteren pakt uit met sterk eerste halfjaar

De autodienstengroep D’Ieteren heeft een beresterk eerste halfjaar achter de rug. De omzet steeg met 15 procent en de nettowinst schoot 70 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder. Het barre winterweer bleek een goede zaak voor de specialist in voertuigbeglazing Belron, vooral bekend van het Carglass-merk. Vrij uitzonderlijk is ook de onverwacht sterke groei van de Belgische automarkt, met 17,2 procent in het eerste halfjaar. Die leverde D’Ieteren Auto 13,4 procent meer omzet op. Het marktaandeel verstevigde een half procent tot 19,8 procent.

Chemie

Tessenderlo maakt eindelijk weer winst

Tessenderlo Group maakte in het voorbije kwartaal voor het eerst sinds de zomer van 2008 opnieuw winst. Vooral de meststoffendivisie deed het goed. Vorig jaar viel de vraag vanuit de landbouwsector volledig stil door de economische crisis, maar een heropleving kon niet uitblijven. De vraag ligt evenwel nog een kwart onder het normale niveau. De pvc-tak was als enige verlieslatend in het tweede kwartaal. Nochtans stegen de volumes en de prijzen. Probleem is dat de verkoopprijs van een van de bijproducten laag blijft.

Voor de rest van het jaar verwacht Tessenderlo een verdere verbetering. Enkel voor bouwgerelateerde activiteiten blijft het afwachten of de sector zich herstelt.