Direct naar artikelinhoud

Thiam topt affiche van 40ste Memorial

De Memorial Van Damme pakt op 9 september uit met hoogspringen voor mannen én vrouwen. Zo kan Nafi Thiam zich tonen aan de Belgische fans.

Nafi Thiam is de blikvanger op de veertigste editie van de Memorial. "Natuurlijk wilden we aan het Brussels publiek de kans bieden om Thiam aan het werk te zien", zegt organisator Wilfried Meert. "Ze koos daarbij voor het hoogspringen. Het enige probleem was dat de finale van de Diamond League voor die discipline bij de vrouwen al donderdag in Zürich gehouden wordt en wij die voor de mannen toegewezen kregen. Vandaar dat op twee standen tegelijk zal gesprongen worden. Langs de ene kant kunnen de toeschouwers het duel tussen Bondarenko en Barshim volgen, aan de andere kant is Thiam aan het werk."

Er komen ook twee pogingen voor een nieuw wereldrecord. "De Ethiopische Almaz Ayana wil dat van de 5.000 meter aanvallen en de Keniaan Conseslus Kipruto dat van de 3.000 meter steeple", zegt Meert.

"Momenteel hebben we al 41 medaillewinnaars van Rio vastgelegd: 13 gouden, 15 zilveren en 13 bronzen. Zo krijgen we een duel tussen Dafne Schippers en Elaine Thompson op de 100 meter, een hongerige Churandy Martina op de 200 meter en Asbel Kiprop op de 1.500 meter. En uiteraard vergeten we de 400 meter met Julien Watrin en de Borlées niet."