Grote Moskee in Brussel
Volledig scherm
Grote Moskee in Brussel © Belga

Nederlands- en Fransonkundige imam met banden met Saudi-Arabië preekt in Grote Moskee

De Grote Moskee in Brussel is sinds eind vorige maand tijdelijk in handen van de Moslimexecutieve. De parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart had aanbevolen het beheer van die belangrijke moskee weg te halen bij het Islamitisch en Cultureel Centrum van België (ICCB). Dat zou te dicht staan bij Saudi-Arabië en het salafisme in ons land promoten. Maar op het eerste vrijdaggebed sinds de Moslimexecutieve de moskee leidt, preekte een erkende imam die afgestudeerd is aan de islamitische universiteit van Medina, enkel Arabisch spreekt en betaald wordt door het Saudische ministerie van islamitische zaken. Dat beweert althans de Belgische imam Nordine Taouil. Hij richtte onlangs nog een organisatie op die een Belgische islam wil promoten.

12 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Nu krijgen we al onderlinge twisten van verschillende moslim strekkingen in ons katholieke land, daar komt dit op neer. Is mijn reactie weer niet politiek correct genoeg om te plaatsen?
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Echt tof,echt tof en hier mag dat allemaal. Doe zo voort en onze kinderen kunnen binnen enkele jaren met een hoofddoek rond lopen. Hoe laks ze hier zijn die katholieken.
  • Guy Van Deun

    5 jaar geleden
    Toch wel zeer speciaal dat minister Geens dit een "beginnersfout" noemt. Deze prediker is evenzeer in de fout gegaan als onze minister.
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Volgens Geens op Radio 1 "een beginnersfoutje". Waren de ARCO aandelen ook een beginnersfoutje, mijnheer Geens ?
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Et alors, wie betaalt er hem. Miserie vanaf dag 1 omdat men nooit krachtdadig optrad, leve de politieke correctheid.