BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Straks weer kans op felle onweersbuien, hoge concentraties fijn stof gemeten in heel het land

Het blijft vandaag zacht en onstabiel met vooral na de middag ontwikkeling van vrij intense onweersbuien. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden met weinig wind. Het KMI waarschuwt voor mist in heel België, waardoor het zicht beperkt kan zijn. In de namiddag zijn er over het hele land onweersbuien, die vrij hevig kunnen zijn met veel regen op korte tijd en eventueel ook hagel.

8 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Al 3 dagen is er sprake van kans op zware onweders. Het fenomeen is plaatselijk en moeilijk te voorspellen waar. Maar ik moet vaststellen dat, met uitzondering van een foto van hagel in De Pinte, er weinig meldingen zijn van overlast. En maar goed ook. Nu het verhaal van onweders is uitgezongen, beginnen we over fijn stof. Het lijkt wel alsof men mordicus wil bewijzen hoe slecht wonen het wel is dit oord aan de Noordzee. Tot jolijt van een bepaald deel van de inboorlingen.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Zoals Sabine Haaghedoorn ooit voorspelde: morgen één enkele bui. En het regende de ganse dag.
  • censor

    5 jaar geleden
    Na die verschillende branden in het land...natuurlijk zijn de concentraties van fijn stof toegenomen, als je meet wanneer het aan het branden is ...
  • Marc breugelmans

    5 jaar geleden
    Hier geen windje,geen druppel een beetje mist.Onweer???
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Kans op onweer, kans op een bui, kans op winterse neerslag, kans op mist en kans op zon. Voilà mijn weersvoorspelling voor vandaag. Even accuraat als het weerbericht van hoogopgeleide voorspellers met de krachtigste computers en meest performante weermodellen. Geschreven in 2 minuten.
  1. “Na zonnig weekend slaat het weer helemaal om”: waarom doet april altijd wat hij wil?
    PREMIUM

    “Na zonnig weekend slaat het weer helemaal om”: waarom doet april altijd wat hij wil?

    Men zegt weleens: april doet wat hij wil. En dat zullen we na dit weekend geweten hebben. Vandaag kunnen we nog genieten van heerlijk lenteweer met temperaturen tot 24 °C. Maar vanaf maandag slaat het weer helemaal om en mogen we ons nog aan amper 10 °C en zelfs winterse neerslag verwachten. Maar waar komen aprilse grillen vandaan? Is dit ongewoon? En hoe lang zullen ze aanhouden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. “We zullen nog even moeten doorbijten”
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.