“Of er nu een brexit met of zonder akkoord met de Europese Unie komt, België is het op twee na zwaarst getroffen land in de EU, na Ierland en Luxemburg”.
Volledig scherm
“Of er nu een brexit met of zonder akkoord met de Europese Unie komt, België is het op twee na zwaarst getroffen land in de EU, na Ierland en Luxemburg”. © iStock

Nationale Bank: "Belgische economie zal op lange termijn impact van brexit voelen”

EconomieDe Belgische economie zal ook op lange termijn een zekere impact van de brexit voelen, maar die zal "niet catastrofaal zijn, ook niet in het geval van een no deal". Dat zegt Patrick Bisciari, onderzoeker bij de Nationale Bank van België. "Ons land zal een grotere impact kennen dan de gemiddelde lidstaat, maar het is niet immens veel meer dan het gemiddelde. De impact op de lange termijn is redelijk." 

11 reacties

  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Onze grote leider Michel zal zich ten gepaste tijd en in naam van de Belgische bevolking verontschuldigen en een stukje verantwoordelijkheid opnemen.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    VK het ga je goed in je herwonnen vrijheid.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    “Ons land zal een grotere impact kennen dan de gemiddelde lidstaat, maar het is niet immens veel meer dan het gemiddelde.” Maw: we gaan er wél bij varen, net als UK zelf door rechstreeks te kunnen handelen zonder de wurgende regelneverij van eu dictatuur!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    In plaats van erover te zagen had men al 2 jaar bezig moeten houden om een oplossing te zoeken voor de gevolgen van de brexit en er naar te handelen.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Zachy Heeren, tijden veranderen. De economie is veel internationaler geworden. Net daarom is nationalisme totaal voorbijgestreefd. Met paard en kar rijden is nog altijd een optie, maar ik zie de meeste mensen toch een ander vervoermiddel verkiezen.