BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Waarom Van der Poel niet wist dat hij zondag niet in de kopgroep zat

WielrennenMathieu van der Poel (24) die pas op vijf kilometer van Oudenaarde ontdekt dat Alberto Bettiol al een hele tijd op kop zit - en dat hij zelf dus niet in de kopgroep zit. Hoe kan zoiets gebeuren? Wel, door een net ‘verkeerde’ timing, het wegvallen van de tv-beelden, te veel lawaai... Wat fout kon lopen, liep ook fout - de wet van Murphy.

9 reacties

  • jacques weterings

    5 jaar geleden
    Mathieu is 'n prima investering voor Corendon en zou bij 'n grote ploeg niet de kansen krijgen die hij nu krijgt. B.v deelnemen aan welke discipline en of koers hij wil en niet iemand anders. Eigenlijk vormt hij 'n eenmansploeg en vwb zijn verdiensten zal het best meer dan dik in orde zijn. Ook heeft hij duidelijk plezier in z'n werk dus waarom zou hij veranderen van ploeg ?
  • eric maier

    5 jaar geleden
    omdat niemand anders zijn loon dat hij in het veld verdient - loon en stargelden en bonussen samen - wil betalen. En hij op de weg op echt niveau nog niks liet zien. Roodhoofdt heeft slecht 1 foutje gemaakt, geen verschil doorgeven met specifiek de koploper. Maar, late nwe nuchter blijven. Na een knappe remonte was op dat moment de beslissing gevallen en ook M VDP had teveel kruid verschoten om ook dat gat dicht te krijgen. Alleen had het niet gelukt. Bettiol was de sterkste in die fase.
  • Peter De Decker

    5 jaar geleden
    Hij moet naar een ploeg gaan die een ploeg is. Een ploeg die een wedstrijd kan dragen..
  • william anthuenis

    5 jaar geleden
    Je vraagt je af wat Mathieu in zo een amateurploegje zijn tijd zit te verdoen.
  • jacques weterings

    5 jaar geleden
    Mr Roodhooft zou als ploegleider moeten weten dat paniek nooit 'n goede oplossing is. Met wat weer professionalisme van de ploegleiding had Mathieu zeker nog 'n podiumplaats behaald ( ik spreek nog niet eens van winnen ).