© Patrick De Roo

Franse groep Babilou opent kinderopvang in Antwerpen

De Franse crèchegroep Babilou opent in januari een kinderdagverblijf voor 54 kinderen in Antwerpen. Toch tonen cijfers van Kind en Gezin aan dat er geen privatisering van de kinderopvang gaande is.

Sacha Van Wiele

Antwerps schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) verwacht in 2017 de Barcelona-norm te halen. Dat betekent dat er 33 kinderopvangplaatsen beschikbaar moeten zijn per honderd kinderen. De stad Antwerpen wil startende initiatieven rond kinderopvang ondersteunen met subsidies zoals de infrastructuurtoelage.

Het Franse bedrijf Babilou ziet alleszins brood in het aanbieden van kinderopvang in Antwerpen. De firma beschikt in Frankrijk over een achthonderdtal kinderdagverblijven. Twee jaar geleden stak Babilou de grens over. Het heeft enkele kinderdagverblijven in en rond Brussel.

“We willen onze activiteiten nu uitbreiden naar Vlaanderen. Antwerpen is onze eerste stap in die richting”, zegt Katrien Leten, die instaat voor het opstarten van nieuwe initiatieven binnen Babilou. “We houden ons aan alle regelgeving rond kinderopvang in Vlaanderen. Babilou is een privaat bedrijf dat winst wil maken, maar toch zijn de marges in deze sector beperkt. Winst maken we dankzij het schaalvoordeel, maar veel geld valt er niet te verdienen met kinderopvang.”

Babilou opent in januari in de Van Eycklei aan het stadspark een eerste Antwerpse vestiging voor 54 kinderen, verdeeld over drie leefgroepen. Per 18 kinderen zijn er drie personeelsleden. “We zoeken trouwens nog steeds kinderverzorgsters”, laat Leten weten.

Toch lijkt de kans klein dat de komst van Babilou het startsein betekent voor de intrede van andere internationale bedrijven die kinderopvang willen aanbieden in Vlaanderen.

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER