Line & Victor zijn het enige koppel uit seizoen vier van Blind Getrouwd die nog standhouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Line & Victor zijn het enige koppel uit seizoen vier van Blind Getrouwd die nog standhouden. © VTM

Liefde is onvoorspelbaar, en waarom zelfs de wetenschap daar niets aan kan veranderen

Hoe betrouwbaar is de wetenschap achter Blind Getrouwd? Met amper één van de vijf huwelijken dat standhoudt, is de ‘matchfactor’ dit seizoen eerder matig. Maar kan de wetenschap wel voorspellen welke koppels kunnen werken?

8 reacties

  • alain leynaert

    5 jaar geleden
    Liefde is inderdaad zo onvoorspelbaar ene dag ben je alles en ander ben niets meer,en ben je diep gekwest en op je hart gestampt .
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Mijn man en ik wisten binnen de maand dat we zouden huwen. 11 maanden later trouwden we. Dat is ondertussen bijna 45 jaar geleden. Maar in dit programma moeten koppels binnen de 5 a 6 weken beslissen of ze samenblijven. Dit is totaal onrealistisch. Zij kunnen niet eens eens goed ruziemaken voor de proefperiode voorbij is. En ik kan zeggen dat kunnen ruziemaken ook een belangrijk deel is van een goed huwelijk. Al het andere is geforceerd.
  • Ilse Verlinden

    5 jaar geleden
    Het is niet de wetenschap die het probleem is, maar wel het programma. Moest je die mensen gewoon elkaar laten ontmoeten en op een normale manier elkaar leren kennen, zou het heel anders zijn. Ze moeten direct trouwen en alles samen doen, elk woord en elke beweging worden geanalyseerd. Ik word daar zelf al lastig van bij het kijken, hoe moet dat dan voor die mensen zijn?
  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Wetenschap kan over niets een uitspraak doen. Zo werkt wetenschap namelijk als spiegel. Bijgevolg de ziel van wetenschap is een beperkende uitspraak door de tool die ze hanteert.
  • Eddy Vervaet

    5 jaar geleden
    Een mens heeft 1 kans op 36.000 om zijn/haar soulmate te ontmoeten.Er zijn er dus veel blind getrouwd.Neen,liefde,passie etc..is gelukkig geen exacte wetenschap...