Direct naar artikelinhoud

Clash tussen Europese grootheden Real en AC Milan

Real Madrid versus AC Milan, oftewel de succesvolste Europese club ooit tegen de tweede succesvolste Europese club ooit. De affiche van vanavond in de Champions League oogt dus historisch, waarbij de focus nu ongetwijfeld op Kaká zal liggen. De Braziliaan maakte dit seizoen de overstap van Milan naar Real.

Bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo - de Portugees staat nog een drietal weken aan de kant met een enkelblessure opgelopen tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Hongarije - schuift Kaká een rang op als meest klassevolle speler bij Real Madrid. De Koninklijke gunde de Braziliaan afgelopen weekend tijdens het competitietreffen van Real Madrid tegen Valladolid (4-2) wat rust, maar rekent nu op hem om mee het verschil te maken tegen zijn ex-team. Een afspraak die Kaká uiteraard niet wil missen. “Ik hoop op een mooie wedstrijd waarin ik zal proberen te scoren. Alleen zal ik nu geen feest vieren uit respect voor mijn verleden en wat Milan mij gaf.”Kaká speelde de afgelopen zes seizoenen voor AC Milan met een landstitel (2004) en een Champions Leaguetitel (2007) als grootste triomf. Sinds zijn vertrek verloor AC Milan echter van zijn pluimen. In de competitie moddert Milan dit seizoen maar wat aan. Trainer Leonardo staat onder grote druk en mocht zich gelukkig prijzen dat zijn club afgelopen weekend de punten thuis hield tegen AS Roma (2-1), pas de eerste zege sinds 20 september tegen Bologna. Een fameuze opsteker dus, zeker omdat de Brazilianen Ronaldinho en Alexandre Pato eindelijk nog eens hun stempel op de match konden drukken. Kaká wijst naar hen als de meest te duchten tegenstanders vanavond: “Pato is een geweldige speler, samen met Ronaldinho het gevaarlijkst. Alleen is Ronaldinho momenteel niet op zijn best. Ik weet niet wat er met hem gebeurd is. Hoewel hij hard werkt, gebeurt er niet wat hij wil.”

Marseille met mes op de keel

Hoe dan ook is Real Madrid, waarbij doelman Iker Casillas zijn honderdste Europese wedstrijd speelt, favoriet vanavond. Winst tegen Milan betekent een vroege optie op de eerste plaats in de groep. AC Milan lijkt in de Champions League vooral op eerherstel uit na de onthutsende nederlaag thuis tegen FC Zürich (0-1) op de vorige speeldag. Realcoach Manuel Pellegrini drukt zijn spelers op het hart AC Milan ondanks hun mindere vorm niet te onderschatten. “De mindere prestaties van AC Milan hebben velen verbaasd, maar dat moet ons niet doen overlopen van vertrouwen. Milan telt veel ervaren spelers en Ronaldinho is heus niet de enige ster. Een clash tussen Real en Milan is ook altijd speciaal door de historische grootheid.”In de schaduw van dit titanenduel vindt in groep C ook de ontmoeting tussen FC Zürich en Olympique Marseille plaats. Vooral Marseille voetbalt al met het mes op de keel, want de Franse vicekampioen is nog puntenloos. OM-trainer Didier Deschamps heeft de Zwitserse ploeg afgelopen week alvast aandachtig geanalyseerd. “Want bij de loting kende ik niks van Zürich, alleen dat ze Zwitsers landskampioen waren.”(bf)