Direct naar artikelinhoud

Laundry Day: van Major K tot anticlimax

Hij was er niet voor nieuws, maar wel met verrassende beats: Kevin Major. De reporter van Het journaal dropte zaterdag zijn eerste beats op Laundry Day als Major K.

"Mensen mogen me kennen van VRT, maar dat moet niet. Dit is gewoon een ander aspect van mijn persoonlijkheid. Ik neem dit even ernstig als mijn werk voor VRT." Major K speelde een set van progressive house, wat drum-'n-bass én eigen nummers. Zijn eerste song maakte de 35-jarige journalist in 2002, nadien druppelde het singles en deze maand kreeg hij een felbegeerd contract bij de stal van DJ Licious en DJ Wout. Met Laundry Day scoorde de nieuwkomer op de valreep van de zomer nog een fel begeerd plaatsje op een topaffiche. Volgend jaar ligt de lat hoger. "Tomorrowland is de grote droom."

De achttiende editie van Laundry Day eindigde wel in mineur. De hoofdact met Dimitri Vegas & Like Mike werd twee minuten te vroeg afgesloten. Door een technisch probleem moesten de wereldbekende broers uit Willebroek twee minuten later starten met hun show. De organisatie trok om middernacht de stekker onherroepelijk uit. En dat net tijdens hun nieuwe hit 'Higher Place'.

De festivalgangers bleven met deze plotse stilte verweesd achter en uitten hun frustraties via de sociale media. Vooraf maakte de politie duidelijk dat Laundry Day stipt om middernacht zou stoppen om de geluidsoverlast te beperken. De organisatie week daar niet van af.