© BELGA

De Wever: “Emotionele uitbarstingen beter achterwege laten”

N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert voorzichtig op de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten. Hij roept op tot gematigdheid in de reacties om te vermijden dat de VS “niet de facto” aangezet wordt tot isolationisme.

“De Amerikaanse democratie heeft gesproken na een bijzonder onverkwikkelijke kiesstrijd. Voor ons is het nu zaak om met de nieuwe politieke realiteit om te gaan. De VS zijn de grootste economie, de grootste militaire macht en onze historische bondgenoot. Deze realiteit moet verantwoordelijke politici nopen tot gematigdheid in hun reacties”, stelt Bart De Wever in een korte reactie.

“We moeten afwachten welke politiek de nieuwe president en het Amerikaanse parlement gaan voeren. Het is in ons belang om de VS niet de facto aan te zetten tot isolationisme. Evenmin moeten we bijdragen tot gevoelens van onzekerheid die nefast zijn voor de wereldeconomie. Enthousiasme is geen noodzakelijke voorwaarde om goede relaties en stabiliteit na te streven. Verantwoordelijkheidszin zal ons verder brengen dan emotionele uitbarstingen,” besluit De Wever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER