Direct naar artikelinhoud

Kinepolis op de Heizel met sluiting bedreigd

Kinepolis moet mogelijk de Heizel in Brussel verlaten. De beheerder van de Heizelvlakte wil de concessie van het bioscoopcomplex laten intrekken, omdat Kinepolis evenementen organiseert die de beheerder niets opleveren. De zaak wordt uitgevochten voor de rechtbank.

De stad Brussel beheert de Heizelvlakte via de vzw Tentoonstellingspark. Die vindt het niet kunnen dat Kinepolis regelmatig allerlei commerciële evenementen organiseert die niet rechtstreeks verband houden met de uitbating van een bioscoop.

“Wij hebben Kinepolis sinds 1988 een vergunning gegeven voor de uitbating van een cinema, maar we merken dat ze ook andere activiteiten organiseren die niet in het contract vermeld staan”, zegt woordvoerder Didier Demaeght in Het Laatste Nieuws. “Gezien wij een percentage krijgen per verkocht filmticket verliezen we inkomsten.”

De bioscoopgroep is gedagvaard voor de rechtbank van koophandel. Mogelijk moet een schadevergoeding worden betaald. In het ergste geval dreigt een verhuizing. “Er staat nergens in het contract dat wij geen evenementen mogen organiseren”, reageerde Kinepolistopman Eddy Duquenne. “Wij zijn in ons volste recht. Ik vrees geen gedwongen vertrek.”

Eerder werden al vraagtekens geplaatst achter de toekomst van het zwembad Oceade en het park Mini-Europa. Die zouden niet meer passen in sommige toekomstscenario’s voor de Heizel.