Direct naar artikelinhoud

Rubygate brengt ook Christiano Ronaldo in nauwe schoentjes

Ruby, de flamboyante achttienjarige die eerder al de Italiaanse premier Berlusconi beschuldigde van seks tegen betaling toen ze nog minderjarig was, zegt nu dat ze ook Christiano Ronaldo in haar bed wist te strikken. De bekende voetballer liet achteraf maar liefst 4.000 euro achter. Dat meldt althans de Britse tabloid The Sun.

Ruby, op haar paspoort Karima El Mahroug, zei volgens The Sun aan de aanklagers in de nasleep van de affaire-Berlusconi, dat hij niet de enige beroemdheid was die ze in haar bed praatte. Ook Christiano Ronaldo kon niet aan haar charmes weerstaan, vertelde ze. Ze ontmoette de bekende voetballer in een nachtclub in Milaan, en daarna hadden ze seks, claimt El Mahroug. Ook toen was ze nog minderjarig, en Ronaldo zou dat geweten hebben. De Portugese voetballer liet na afloop zo’n 4.000 euro cash achter. Juist dat geld maakt het een misdrijf, in Italië kan een meisje al vanaf veertien jaar instemmen met seks, maar betalen voor seks met een minderjarige is wel illegaal. El Mahroug was naar eigen zeggen zo ontzet dat hij geld voor haar had achtergelaten, dat ze in een andere club champagne over hem gooide.

Ronaldo ontkent de geruchten. In een mededeling liet hij weten dat “de geruchten volledig uit de lucht gegrepen zijn. Ik ken het genoemde meisje niet, ik heb nooit met haar afgesproken of haar op eender welke andere manier ontmoet. Op 29 december 2009 (de dag waarop het voorval plaats gevonden zou hebben, nvd) was ik in Madrid om er te trainen, net zoals de dag erna.” (NVD)