Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Het lekkerste recept van je grootmoeder: zo maak je kwarteltjes klaar

Family time! We halen een lekker nostalgisch recept boven. Nog nooit kwartels klaargemaakt? Dat is eenvoudiger dan je denkt! En met een zoete toets van gedroogd fruit zal het hele gezin gegarandeerd smullen!

Wat heb je nodig:
4 kwartels
2 el olijfolie
4 takjes tijm
4 takjes platte peterselie
2 preistengels, in ringen
60 g gedroogd fruit (bv pruimen, abrikozen, dadels), gehakt
250 ml appelsap
250 ml kippenbouillon
2 el peterselie, gehakt
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet weg. 
Stap 2: Doe de prei in de pan en bak ze een vijftal minuten. Voeg het gedroogd fruit toe, de tijm en de platte peterselie en het appelsap toe. 
Stap 3: Breng aan de kook en voeg dan de bouillon en de kwartels toe. 
Stap 4: Laat de kwartel een 15-tal minuten met het deksel op de pan pocheren. Haal ze uit de pan en laat de saus nog even indikken. 
Stap 5: Serveer de kwartels met de prei en de saus en garneer met de peterselie. Lekker met gekookte aardappelen.

Tip: Vervang het appelsap door een perensap.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel