‘Kopschopper-video’: vierde verdachte (15) mag naar huis onder strikte voorwaarden

De 15-jarige die gisteren werd opgepakt wegens zijn betrokkenheid bij de diefstal met geweld in premetrostation Astrid, mag naar huis onder strikte voorwaarden. Dat heeft de jeugdrechter in Antwerpen woensdag beslist.

dvd

Er is een huisarrest, vorming en een herstelbemiddeling met het slachtoffer opgelegd. “De rol van de 15-jarige verdachte is kleiner dan de rol van de drie anderen”, zegt het Antwerpse parket in een persbericht. “Het was de eerste keer dat de jongere voor strafbare feiten werd voorgeleid.”

De 15-jarige is de vierde verdachte die werd opgepakt in het onderzoek naar een gewelddadige diefstal die afgelopen zaterdag plaatsvond in het premetrostation Astrid in Antwerpen. Nadat het slachtoffer, een 59-jarige man, aangifte had gedaan omdat zijn smartphone was gestolen, doken op sociale media beelden op van de diefstal.

(Lees verder onder de video)

Daarop is een 17-jarige te zien die het slachtoffer tweemaal zwaar tegen het hoofd schopt. Hij was afgelopen weekend al samen met een kompaan opgepakt, maandag volgde de jongeman die de beelden maakte. De 15-jarige werd dinsdag opgepakt.

Bekijk ook:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER