Direct naar artikelinhoud

Hamilton wint, Vandoorne geeft op

Lewis Hamilton reed van start tot finish aan de leiding van wat een zeer leerrijke Grote Prijs van China was. Stoffel Vandoorne moest opgeven met een brandstofprobleem.

Hamilton genoot ervan. "Want het was moeilijker dan het leek, met die wisselende omstandigheden. Maar ik vind het vooral fantastisch dat het zo spannend is, dit seizoen. Ferrari en Mercedes zijn echt aan elkaar gewaagd. Komt daarbij dat de nieuwe auto's top zijn. Oké, het is misschien wat moeilijk om voorbij te steken, maar Vettel bewees dat het kan. En de auto's zijn vooral zo heerlijk om te besturen, je kunt overal agressief voluit gaan. Top, dit seizoen 2017."

Liet McLaren in Sjanghai beterschap optekenen, dan reageerde Stoffel Vandoorne na afloop ontgoocheld. "Geen fantastisch weekend voor ons: beide auto's vroegtijdig in de garage."

Ook tijdens de race waren er weer veel problemen. "Mijn start was redelijk goed, maar in de eerste ronde kreeg ik een dreun van Grosjean en verloor ik een drietal plaatsen. Daarna haperde de auto bij de herstart na de safetycar. Maar het grote probleem blijft het tekort aan vermogen. Bekijk het zo: niemand in de spiegel zien wanneer je het rechte stuk opgaat, en aan het einde ervan rijdt plots een Renault naast je."

Jammer, want de auto zelf, het chassis dus, zit best lekker. Vandoorne: "Vooral op droogweerbanden voelt de auto zeer goed, ja. Ik reed een paar ronden achter de Williams van Felipe Massa en merkte dat ik in iedere bocht sneller was. Maar op een recht stuk ben je dan weer machteloos."

Vandoorne zal nog even geduld moeten hebben, want Honda belooft ten vroegste in Barcelona (14 mei) een nieuwe versie van de motor, met meer vermogen. En eerst moet nog gereden worden in Bahrein en Sotsji.