Direct naar artikelinhoud

Luca Brecel plaatst zich voor hoofdtabel

SNOOKER - Luca Brecel (WR-72) heeft zich in het Engelse Barnsley geplaatst voor de hoofdtabel van het German Masters snooker. In de eerste en enige voorronde versloeg de 18-jarige Brecel de Thai James Wattana (WR-65) met 5-3.

De 43-jarige Wattana, in 1993 en 1997 halvefinalist op het WK, won het eerste frame. Daarna maakte Brecel er met een 61 break 1-1 van. Frame drie was voor Wattana, maar in de volgende twee frames nam Brecel de bovenhand, dankzij breaks van 49 en 54. Wattana, ooit het nummer drie van de wereld, kon nog wel frame zes meepikken, maar een slim spelende Brecel won de twee volgende frames.

In de eerste ronde van de eindfase, van 29 januari tot en met 3 februari in Berlijn, neemt Brecel het op tegen de Engelsman Joe Perry (WR-15).

David Goffin verslaat Gasquet in Open van Caen

TENNIS - David Goffin (ATP 110) heeft het Open van Caen, een Frans exhibitietoernooi, op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Franse titelverdediger Richard Gasquet, het nummer negen op de wereldranglijst, in twee sets met 7-6 (7/5) en 6-3.

De Luikenaar, pas hersteld van een polsbreuk, had op zijn weg naar de finale ook de Fransen Mathieu Rodrigues en Michael Llodra (ATP 105) verslagen, net als de Spanjaard Pablo Andujar (ATP 48). Dit weekend speelt hij met Lille de finale van het Franse interclubkampioenschap.

FIA gaat op zoek naar nieuw Formule 1-team

FORMULE 1 - De Internationale Automobielfederatie (FIA) zoekt een nieuw Formule 1-team. De nieuwe renstal zou vanaf 2015 of ten laatste vanaf 2016 minstens tot 2020 in de Formule 1 moeten aantreden. Op dit moment worden de Grote Prijzen door 11 teams afgewerkt, maar het reglement laat toe dat tot 13 renstallen deelnemen.

In 2010 kwamen er voor het laatst nieuwe F1-teams bij: Hispania, Virgin Racing en Lotus Racing. Vorig jaar gaf HRT, het omgedoopte Hispania, er de brui aan. Marussia en Caterham, de opvolgers van respectievelijk Virgin Racing en Lotus Racing, slaagden er in 77 Grote Prijzen niet in om ook maar 1 WK-punt te behalen. De beslissing om vanaf 2015 een rem op de uitgaven in te voeren, moet kleinere teams echter competitiever maken.