Direct naar artikelinhoud

Woestijnvis maakt tv-serie los van VRT

Tom Lenaerts en Tom Van Dyck beginnen met de opnames van een nieuwe fictieserie voor Woestijnvis. Op welke zender Met man en macht te zien zal zijn, is nog niet beslist. Door de opnames zal Steven Van Herreweghe Tom Lenaerts vervangen als presentator van De Pappenheimers.

Met man en macht draait rond een aantal families in het dorpje Ransegem aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Die verkiezingen ontaarden in een harde strijd waarbij mensen moeten kiezen tussen gezin en carrière, tussen eigenbelang en gemeentebelang.

Tom Van Dyck en Tom Lenaerts zijn al een halfjaar aan het schrijven aan de tragikomische reeks. De opnames starten deze week. Onder anderen Jan Decleir, Josse De Pauw, Lucas Van den Eynde, Peter Van den Begin, Koen De Graeve en Sara De Roo zullen erin meespelen. Van Dyck krijgt net als in Van vlees en bloed een rol in zijn eigen reeks. De opnames duren tot in het najaar.

Welke zender de reeks daarna zal uitzenden, is nog geen uitgemaakte zaak. “De VRT is in ieder geval niet de opdrachtgever van de reeks”, zegt woordvoerder Bjorn Verdoodt. Bij SBS Belgium (VT4, VIJFtv) onthoudt men zich van commentaar en verwijst men door naar De Vijver, hun nieuwe eigenaar die ook eigenaar is van Woestijnvis.

“Welke zender de reeks zal uitzenden, is nog niet aan de orde”, legt Olivier Goris van Woestijnvis uit. “We zijn met dit project begonnen omdat we het een goed idee vonden. De rest zien we later wel.”

Woestijnvis heeft nog tot midden 2012 een overeenkomst met de VRT. Daarna is het productiehuis vrij. In theorie is het dus mogelijk dat Met man en macht nog aan de VRT verkocht wordt. Al is het de vraag of De Vijver er niet voor zal kiezen om de reeks op zijn nieuwe zender VT4 uit te zenden.

Door de opnames van Met man en macht zal Tom Lenaerts geen nieuw seizoen van De pappenheimers kunnen presenteren. Woestijnvis en Eén hebben in overleg beslist dat Steven Van Herreweghe Lenaerts zal vervangen als presentator van de quiz.