Direct naar artikelinhoud

Disney koopt 'Star Wars' en plant nieuwe film

Er komt een nieuwe Star Wars-film en die wordt gemaakt door Disney. Het bedrijf van Mickey Mouse heeft Lucasfilms overgekocht voor 3 miljard euro. Lucasfilms was voor 100 procent in handen van regisseur en producent George Lucas, die vooral bekend staat als maker van de Star Wars-films.

Disney wil iedere twee tot drie jaar een nieuwe Star Wars-film uitbrengen. George Lucas wordt "creatieve adviseur". In 2015 moet de zevende Star Warsklaar zijn.

UBS schrapt 10.000 jobs na miljardenverlies

De Zwitserse bankgroep UBS heeft in het derde kwartaal een miljardenverlies geleden en kondigt meteen plannen aan om fors te besparen in zijn investeringsdivisie. Daarbij sneuvelen 10.000 jobs.

De jobs gaan verloren omdat UBS zich wil terugtrekken uit een aantal van de risicovolle zakenbankactiviteiten, waaronder de kapitaalintensieve handelsactiviteiten.

Volgens de media zou het banenverlies vooral gevolgen hebben voor de VS en Zwitserland.

Imtech ontslaat 900 mensen in Benelux en Spanje

Technisch dienstverlener Imtech schrapt 900 banen, het overgrote deel daarvan in de Benelux. Bij Imtech werken in totaal 29.000 mensen. Omdat het bedrijf sukkelt met tegenvallende resultaten wordt nu ingegrepen.

Vooral de afdeling Building Services, actief in de gebouwenmarkt, wordt getroffen. Behalve in de Benelux moeten ook in Spanje banen verdwijnen. Bij Imtech werken in België 1.200 mensen, zo blijkt uit informatie op de website van het bedrijf.