Direct naar artikelinhoud

Extreme make-over moet Beerschot redden

Schrik niet van de 'extreme make-over' van Beerschot na de winterstop, met acht bijkomende spelers. De laatste aanwinst is Maxime Chanot, een Franse centrale verdediger van tweedeklasser WS Woluwe. Sportief directeur Dirk Schoofs: 'We gaan ervan uit dat we ons hiermee handhaven.'

De benarde positie bij de winterstop - derde laatste met 18 punten - maakt dat Beerschot zich nu wel zeer bedrijvig toont op de transfermarkt. Chanot (WS Woluwe) - eerder ook al actief bij Stade Reims, Sheffield United, Le Mans en Guegnon - is transfer nummer zeven. Hij tekende voor 2,5 jaar. Voor Emil Johansson - in principe nummer 8 - moet Beerschot met de Zweedse linksback nog "details regelen" om hem te huren van Groningen. "We versterken ons op posities waar het nodig is", zegt Schoofs. "Enkele jongens wilden we pas in de zomer halen, maar door de sportieve situatie happen we nu sneller toe. We gaan ervan uit dat we ons handhaven. Veel transfers - zoals Suk, Lepicier en Chanot - hebben een langdurig contract en zijn dan ook al bedoeld in functie van volgend seizoen."

Het lijstje lijkt mooi, al kan bij elke transfer voorbehoud aangetekend worden. Zo zet Beerschot in op jong talent (Raman), spelers uit tweede klasse (Suk, Chanot) of spelers met conditionele achterstand (Ogunjimi, Johansson). "Als Ogunjimi zonder problemen zou voetballen, is hij niet haalbaar", meent Schoofs. "De spelers uit tweede klasse zijn goed gescout. Suk is een van de betere spelers van de Eerste Divisie, waar ook kleppers als Chadli en Mertens hebben gespeeld."

De transferhonger van Beerschot is ook een signaal voor de groep, die de laatste weken belabberd presteerde. "Concurrentie is goed voor elke profclub. We zaten met een scoringsprobleem, maar kenden ook pech met blessures - zoals bij Losada. Als iedereen fit is, zijn we gewapend voor de strijd."