© *

Mathilde kiest voor lichtroze op nationale feestdag

Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen zijn zoals elk jaar de nationale feestdag begonnen met het bijwonen van het Te Deum in de Brusselse kathedraal. Mathilde droeg voor de gelegenheid een lichtroze jurk van haar favoriete modehuis Natan.

tib, belga

Het is allerminst een verrassing dat Mathilde een jurk kiest van haar huisontwerper en persoonlijke stylist Edouard Vermeulen, die ook de vorige jaren haar jurk voor de feestelijkheden op 21 juli maakte. Vorig jaar was dat een mintgroene jurk met vlindermouwen, dit jaar koos Mathilde voor een lichtroze exemplaar met een boothals, gemaakt uit organza.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was de eerste keer dat aartsbisschop Jozef De Kesel de viering leidde. Rond de kerk waren de veiligheidsmaatregelen enorm streng, waardoor het publiek enigszins wegbleef. Zo'n 500 mensen stonden buiten om het koningspaar na afloop van de viering te begroeten. De koning en de koningin namen uitgebreid de tijd om samen met hun kinderen het volk te begroeten en te bedanken voor hun aanwezigheid. In 2015 waren er nog zo'n 1.500 toeschouwers.

Prominenten

Naast het koningspaar waren nog heel wat prominenten aanwezig. Onder meer premier Charles Michel, vice-premier Kris Peeters, vice-premier Didier Reynders en minister van Justitie Koen Geens woonden het Te Deum bij. Net zoals vorig jaar was Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, een opgemerkte gast. Ook de moslimwereld was vertegenwoordigd met Salah Echallaoui, voorzitter van de Moslimexecutieve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer