Direct naar artikelinhoud

Cercle en Lokeren schieten met scherp

Cercle Brugge kon zich gisteren uitleven tegen derdeklasser Sint-Gillis-Waas. Na een goede eerste en een slappe tweede helft won het met 1-7. Lokeren blies derdeklasser Sint-Eloois-Winkel weg: 6-0.

Bovenop de logische kwalificatie wou Cercle in Beveren vooral doelpunten maken. Het tankte snel vertrouwen na vroege goals van Dussenne en twee keer Valcke. Na de pauze pikte ook Godee zijn goaltje mee. Cercle nam gas terug, waardoor de Waaslanders konden dreigen. De thuisploeg nam voorbij het uur even de bovenhand, maar scoren zat er niet in.

Aan de overzijde mikte ook Buyl op de counter wel raak. Kort voor tijd kreeg Sint-Gillis-Waas dan toch de goal waar het recht op had. Van Osselaer scoorde vanop de stip de eerredder na een overtreding van De Kegel. Buyl en Van Roose legden in het slot de eindcijfers vast.

Lokeren boven

Bekerhouder Sporting Lokeren maakte een gezondheidswandeling tegen derdeklasser Sint-Eloois-Winkel. En ging dat even snel: na vijf minuten was de wedstrijd eigenlijk al voorbij. Een schot van Remacle werd op de doellijn door Stragier met de hand tegengehouden: hands, penalty. Remacle zag zijn schot echter gestopt.

Na een kwartier opende Remacle alsnog de score, na een aflegger van Dessers. De topschutter van de Lokerse beloften was alomtegenwoordig. In minuut 23 en 24 kopte en trapte hij de tweede en derde van de avond binnen. Vijf minuten later maakte Ngolok er 4-0 van.

"We gaan onze beker verdedigen", had Patosi op voorhand al gewaarschuwd, met een foto op Instagram. Of ze ook dit jaar de beker zullen veroveren, valt nog te bezien, maar gisteren werd alvast een eerste klipje omzeild.

Even voor rust kneep de Lokerse bank toch een keer de billen dicht. Copa zakte na een doeltrap door de knieën en leek niet meer voort te kunnen. Zondag tegen Gent en volgende week thuis tegen Kharkiv met derde doelman Lazic in doel? Zo ver komt het niet, want de keeper kon de wedstrijd uitspelen.

Na rust haalde Lokeren de voet nog meer van het gaspedaal. Remacle en Dessers diepten de score nog verder uit, Odoi, Maric en Trompet kregen nog enkele minuten. In de volgende ronde trekt Lokeren naar Standard.