Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Belgische loonkosten op twee na hoogste in Europa

De loonkosten in België blijven hoog. Met arbeidskosten van gemiddeld 39,7 euro per uur stond België in 2018, voor het derde jaar op rij, op de derde plaats in de Europese Unie. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag bekend. De Belgische loonkosten namen wel minder snel toe dan in de buurlanden. 

75 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Ja, maar de loonmatiging treft ons als werknemers en burgers. Alle voordeel komt bij de bedrijven. Ons loon blijft hetzelfde en onze fakturen worden verhoogd door de tax shift. Resultaat onze koopkracht daalt. Niet de lonen zijn te hoog , maar de belastingen en heffingen erop. Dank zij de staat en wij draaien ervoor op.
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Maak eens een vergelijking op basis van de centen die de mensen in de pocket krijgen. Dit is weer een vergelijking voor de werkgevers, nooit voor de werknemers.
  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    Dat gaat allemaal veranderen met de volgende linkse regering! Dan wordt alles GRATIS 'mijn gedacht' ! Maar wel een gat in de begroting van 800 miljard ipv 8 miljard en weer zal de burger dan het gelag betalen! Ik hoop dan maar op het failliet van België.....kunnen we eindelijk die boedel splitsen!
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    De loonkost is hier te veel hoog doordat wij al die politici van de zes regeringen moeten betalen . In een land een zakdoek groot zijn we op deze manier ons hopeloos belachelijk aan het maken . Dus één land en één regering en al de overbodige politici moeten maar een job zoeken en werken tot 67 jaar.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    En op gebied van belastingen staan we gegarandeerd op NR1