Direct naar artikelinhoud

Thomas Cook: ‘Tennisles van Sabine Appelmans’

Woordvoerder Baptiste van Outryve: “Frankrijk gaat enorm scoren, zowel wat hotels als campings betreft. Ook van Turkije verwachten we veel. We hebben een aparte brochure uit voor Turkije, waarin je naast de mastodonthotels ook leuke charmehotels kan ontdekken. Wat exotische reizen betreft, verwacht ik een erg goed jaar voor Mexico, nu de angst voor de varkensgriep voorbij is. Van Kenia en Zanzibar verwachten we ook veel. We hebben geen bestemmingen moeten schrappen dit jaar, wel enkele hotels, die we door betere en andere accommodaties vervangen hebben.

Ja, zonder twijfel. De brandstofprijzen liggen vandaag een pak lager dan in 2008, waardoor vliegen goedkoper is. Daar komt bij dat hotels meer kortingen geven. Wie naar Mexico of Egypte gaat dit jaar, zal dat voelen aan de prijzen van de hotels. Zeker wie van de vroegboekkortingen gebruik maakt, is goedkoper af. Naast de vroegboekkortingen duiken ook andere kortingsacties op tijdens de rest van het jaar.

Thomas Cook Sport is nieuw: je kan op reis tennisles krijgen van Sabine Appel-mans of mountainbiken met Filip Meirhaeghe. We hebben voor het eerst een aparte brochure Turkije, waarin we uitpakken met charmante, kleinere hotels. De groene Griekse Sporaden zijn een nieuwe bestemming. Een nieuw concept zijn de Sentidohotels, die de vijf zintuigen verwennen.”

Ik zou graag enkele dagen in Puglia doorbrengen, als de tijd het me toelaat. Een paar citytrips om er af toe tussen uit te zijn, zie ik ook wel zitten. Mijn droomreis is rondtrekken in Indonesië, maar dat zal niet voor dit jaar zijn.

Nieuw dit jaar is dat we onze product planners, de mensen die ter plaatse de verschillende landen en hotels gaan verkennen, meenemen naar het Vakantiesalon. Zo krijgen mensen nog betere informatie uit de eerste hand.

Info: Vakantiesalon Antwerpen, stand 419 in zaal 4, Vakantiesalon Brussel stand 5640 in paleis 5.