Direct naar artikelinhoud

De Corte officieel hoofdcoach van Beerschot

De zware 1-7-nederlaag tegen Club Brugge heeft het vertrouwen van Beerschot in interim-trainer Wim De Corte (41) niet aangetast. Gisteren liet de club weten dat De Corte voortaan officieel hoofdtrainer is.

Sinds het ontslag van Beerschots vorige trainer Adrie Koster leidde Wim De Corte de ploeg 'ad interim'. Gisteren werd de Oost-Vlaming officieel gepromoveerd tot de nieuwe hoofdcoach. Dat De Corte een belangrijk kandidaat was voor de trainerspost, was al langer duidelijk. Het beschamende 1-7-verlies van zondag tegen Club Brugge deed daar blijkbaar niets aan af.

"Wij hebben ons in het trainersdossier niet laten leiden door de emoties van de dag", stelt Beerschot in een persbericht. "Wij zien Wim De Corte als de ideale persoon om Beerschot sportief weer op de rails te zetten. Na de 1-7 tegen Brugge wilden we een krachtig signaal stellen door het vertrouwen in Wim te bevestigen", voegt voorzitter Patrick Vanoppen daaraan toe. "Nu weet iedereen waar hij aan toe is."

De Corte, die eerder in de lagere reeksen al jarenlang hoofdtrainer was bij Standaard Wetteren, was al langer vragende partij voor duidelijkheid omtrent zijn situatie. "Als je écht hoofdtrainer bent, kun je je anders opstellen dan als interimair. Ik kan nu krachtdadiger optreden", zegt De Corte zelf. "Of ik na de 1-7 tegen Brugge heb gevreesd dat mijn kans gepasseerd was? Niet echt. Want als dát mijn enige kans was, dan was het ook maar triestig. Het bestuur heeft gelukkig verder gekeken dan deze momentopname."

De nieuwe T1 krijgt er weldra twee nieuwe hulptrainers bij. Peter Van der Heyden (vorig seizoen nog speler bij Beerschot) lijkt alvast één van de topkandidaten. De vroegere linksback - die sinds enkele maanden niet langer prof is - was gisteren voor besprekingen op het Kiel.