Direct naar artikelinhoud

Sister Sledge verliest zus Joni

Sister Sledge heeft niet meer alle zussen bij zich. Vrijdag overleed Joni Sledge van de popgroep, bekend van de hit 'We Are Family' uit 1979. Joni Sledge werd 60.

Haar familie maakte het nieuws zaterdag bekend op de Facebook-pagina van de groep. "Gisteren werd onze familie getroffen door een verdoofd gevoel", klonk het. "Met droefheid informeren we jullie dat onze lieve zus, moeder, tante en nicht Joni is overleden."

Joni Sledge was de tweede oudste van de vier zussen in de groep. Volgens het tijdschrift Ebony werd ze teruggevonden in haar huis in Phoenix, en is de doodsoorzaak nog niet bekend. De krant New York Daily Newsschrijft dat de zangeres niet ziek was.

Sister Sledge werd opgericht in 1971. Naast Joni Sledge maakten haar zussen Debbie, Kim en Kathy deel uit van de discoband. Hun hit 'We Are Family' ging meer dan een miljoen keer over de toonbank, en werd genomineerd voor een Grammy. Andere bekende nummers waren 'He's the Greatest Dancer', 'Lost in Music' en een cover van de Motown-klassieker 'My Guy'.