Direct naar artikelinhoud

Gucassoff held in shoot-outs

Voor de Red Lions is het nog steeds wachten op de eerste overwinning, maar na shoot-outs ging Argentinië uiteindelijk toch voor de bijl. De Belgen spelen vandaag de wedstrijd om de vijfde plaats tegen India, dat olympisch kampioen Duitsland versloeg.

Net als in de kwartfinale tegen Engeland gingen de kansen voor de Belgen er in de eerste helft niet in. Jeffrey Thys stuitte op de Argentijnse keeper, Thomas Briels schoot rakelings naast en Sébastien Dockier knalde op de paal. En ook nu kregen de Belgen het deksel op de neus, met een Argentijnse counter vier minuten voor de pauze.

De Belgen begonnen duidelijk met minder vertrouwen aan de tweede helft en kwamen goed weg toen een Argentijnse strafcorner op de paal strandde. Uiteindelijk hadden de Lions voor één keer het geluk aan hun zijde. Een voorzet van Felix Denayer belandde via een Argentijnse stick in het doel (1-1). De Belgen roken de overwinning nog, maar een allereerste strafcorner ging er vier minuten voor het eindsignaal niet in.

Voor de beslissende shoot-outs mocht reservekeeper en specialist Jeremy Gucassoff voor het eerst dit toernooi opdraven. Gucassoff was ook in de finalewedstrijd in Rotterdam tegen Australië de held en deed dat nu nog eens over: hij stopte drie Argentijnse pogingen. Opvallend: Gucassoff gebruikte een stick die langer is dan een normaal exemplaar. "Nergens in de reglementen staat iets over de lengte van de stick", zegt coach Lammers."